De Woordenzee

Soms denkt een mens al eens na over wat er nog komen zal. Laat het ons anders een late midlifecrisis noemen. (Ik ben altijd nogal een laatbloeier geweest. :-))

Naast de vraag of ik misschien weer eens mijn haar moet laten groeien of toch ooit eens in het huwelijksbootje moet stappen, mijmer ik ook al eens graag over Wonderling Verteltheater. Waar zal dit wonderbaarlijke vehikel mij nog brengen? En dan kijkt een mens ook al eens terug naar wat geweest is.

Ik ben ergens in 2015 met dit avontuur gestart. Het heeft me al zoveel gebracht.
Ik heb mogen werken aan zalige projecten, mooie mensen ontmoet, straffe vertellingen (tot levensverhalen toe) mogen maken en brengen.

Misschien moet ik die samenwerkingen wel eens meer in de spotlight zetten.

Ik begin graag met de Woordenzee.
De Woordenzee, dat is Bart.
Ik ken Bart al sinds we beiden de woelige wateren van ons twintiger jaren probeerden te navigeren en we zijn mekaar daarna niet uit het oog verloren. Bart is een schrijver, een denker, een dromer, een maker (van muziek, van glaskunst, van verhalen, …) en Bart heeft de meest aanstekelijke lach die ik ooit gehoord heb. Een mens wordt er zelf direct content van. 🙂

Bart richtte ‘De Woordenzee’ op waarmee hij luisterervaringen maakt.
Samen met Bart mocht ik ook al enkele zalige projecten doen!
Een Wonderlinge Woordenzee…

Zo maakten we de wandelverhalen ‘Instinct’ en ‘Doodskus’ in opdracht van ’t Westvlaams hart, spannende luisterverhalen voor jongeren, die zich afspelen in 2 West-Vlaamse provinciale domeinen.
Dankzij Cultuurcentrum De Spil mochten we ook een Sint-luisterverhaal maken gebaseerd op ‘Hoogtevreespietje’ van Youp van ’t Hek.
Met steun van Literatuur Vlaanderen mochten we vorig jaar kinderen met een drempel tot lezen begeleiden in het zelf maken van een luisterverhaal van een boek!

We hebben net opnieuw samen een project afgerond: ‘Woestland’. Een luisterverhaal dat ontstaan is uit de verhalen van kinderen die in een opvangcentrum voor asielzoekers wonen en waarvan de live versie in première gegaan was op het boekenfeest van de Bibliotheek Menen.
De luisterversie wordt morgen (zaterdag 1 juni) voor de eerste keer met het meest kritisch publiek ter wereld (kinderen!) gedeeld op het Wereldfeest ‘Thuiswaarts’ in Roeselare. Spannend!

Ik vraag me af welke wonderlinge woordenzeeën we nog samen zullen ontdekken. Schip Ahoi!

Terug naar blog