Door dik en dun

Ik had het hier al verteld. Eigenlijk wou ik in 2020 al een nieuwe website, maar er is iets tussen gekomen… Begin 2020 was ik met de mensen die ik het liefst van al op de wereld zie, er even tussenuit. We vierden nieuwjaar in Bouillon en bleven daar een paar dagen om te wandelen, te rusten, te genieten. Terwijl het daar echt zalig vertoeven was, kondigde het jaar zich toch al ‘shitty’ aan. Op die prille 1 januari-ochtend van 2020 ontdekten we dat het meldingssysteem voor ‘vol’ van ons campertoilet het had laten afweten… ‘Shittty’ it was! Maar we lieten ons niet doen, kuisten alles goedgemutst (het was koud) op en begonnen proper gepoetst, frisgewassen en vol goede moed aan ons nieuwe jaar met de laddertjeswandeling! Daar en dan tijdens die wandeling heb ik twee dingen besloten: “er komt een nieuwe website” én “ik ga vermageren”. Het ene plan maak ik blijkbaar om de vijf jaar, het andere is een terugkerende factor in mijn leven… Eenmaal thuis schoot ik in actie voor mijn beide plannen. Ik lette op mijn voeding en bewoog weer meer én ik contacteerde de mensen die ik vertrouw om mijn website vorm te geven. Toen Corona ons allemaal verraste was ik al een heel aantal kilo’s kwijt en de rust die die eerst lockdown voor mij met zich meebracht ondersteunde me te blijven gaan. Van zodra het kon, liet ik foto’s nemen door de onnavolgbare Kattoo om te gebruiken op mijn website. Intussen denderde het leven vooruit en dat bracht kilo’s met zich mee. Corona kilo’s, ‘ik maak me zorgen’ kilo’s tot ‘dit is lèkker!’ kilo’s. Ik maak geen onderscheid. Kilo’s zijn kilo’s. En nu een tweetal jaar en een tiental kilo verder is mijn website er eindelijk. En ik ben zo blij!!!! Maar ik maak me ook wat zorgen. Gaan de mensen die me niet kennen en me via de website contacteren niet te hard schrikken als ze me zien? “Wie heeft Tilde opgegeten?” Zoiets? Ik kan enkel dit beloven: ik blijf altijd mijn wonderlinge vertelsels brengen met dezelfde passie, met dezelfde magie… door dik en dun!

Terug naar blog